Agenda

Wil je weten wat er de komende weken gepland staat voor Scouting Ascanen? 

 
Ga direct naar onze agenda

 

Lid worden

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!

Lid worden

Hallo Bevers, Welpen, Scouts, Explorers, Roverscouts, Ouders/verzorgers van leden, Kaderleden,

We zijn blij dat we de afgelopen maanden ondanks de coronamaatregelen gewoon (buiten)opkomsten konden houden op ons terrein. Helaas heeft de regering een lockdown moeten afkondigen om het coronavirus de kop in te drukken. Dit keer moet Scouting ook stoppen met fysieke opkomsten.

Hoewel Scouting Nederland en alle scoutinggroepen in het begin van de coronacrisis de sportrichtlijn kon volgen, zijn we als scouting in zijn geheel volgens de definitie van de overheid géén sportorganisatie (aangesloten als sportbond bij de NOC*NSF). Daarom is Scouting na de eerste lockdown steeds apart vermeld als uitzondering in de maatregelen, net zoals muziekscholen, theaterclubs en andere jeugd- en jongerenverenigingen. De overheid maakt in deze tweede lockdown zo min mogelijk uitzonderingen.

Scouting Nederland is wel continu in gesprek met de overheid om zo snel mogelijk weer jongeren naar buiten te kunnen laten gaan om sportieve activiteiten te laten plaats vinden. Dat zal hopelijk snel na 19 januari weer kunnen.

De lockdown betekent dat er vanaf 19 december 2020 tot en met zaterdag 16 januari 2021 geen (fysieke) opkomsten op ons terrein kunnen plaatsvinden. Hierdoor kan de (traditionele) stamppot-opkomst met kerstboomverbranding, hoewel al door corona erg aangepast naar een per speltak kampvuur-doorgeefopkomst, op zaterdag 9 januari ook niet doorgaan.

Gelukkig hebben we door de kerstvakantie al een aantal zaterdagen geen opkomsten en valt het mee hoeveel zaterdagen wegvallen. Per speltak zal bekeken worden hoe er eventuele online-opkomsten vergelijkbaar met de eerste lockdown gemaakt kunnen worden, ook na 19 januari als dat van toepassing is. Ook wordt onderzocht hoe we de opkomsten nog meer coronaproof kunnen maken. Hierover krijg je vanuit of het bestuur of vanuit de eigen speltak bericht.

Als je een leuk idee hebt om te doen thuis en het kan mogelijk ook tegelijkertijd online thuis bij anderen, geef het dan door aan je leiding, zodat dit misschien tijdens een online-opkomst gedaan kan worden. Ook ouders kunnen hierin meedenken of zelfs meedoen.

Ik wens iedereen ondanks de lockdown-maatregelen een fijne vakantie, prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar toe.

Met vriendelijke scoutsgroet, namens het bestuur

Martijn van Gilst

Secretaris-penningmeester scoutinggroep Ascanen