Bevers

De kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting bevers genoemd. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken. De bevers spelen in het thema Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen.

Opkomst
De Bevers houden hun opkomst op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur bij scoutinggroep Ascanen aan de veldweg in Lelystad.

Themaverhaal 

De bevers maken kennis met het dorp Hotsijetonia. In het dorp Hotsjietonia is de hoofdpersoon het kind Stuiter. Stuiter speelt met vriendjes in het dorp. De andere spelfiguren zijn de inwoners van het dorp. De bevers kunnen zich gemakkelijk met deze spelfiguren identificeren. De themaverhalen bij de bevers zijn realistisch, zodat ze gemakkelijk gekoppeld kunnen worden aan de gebeurtenissen die in de groep plaatsvinden. De verhalen zijn niet alleen maar positief, er wordt ook ingespeeld op goed en kwaad en op emoties. Daarbij hebben de verhalen een duidelijk begin en einde.

De Thema figuren uit Hotsjietonia:

Stuiter

Is een 5-6 jarig kind en de hoofdfiguur in de verhalen over Hotsjietonia. De bevers beleven de avonturen door de ogen van Stuiter. Stuiter is dol op spelletjes en houd er van om lekker actief bezig te zijn. Stuiter is altijd vrolijk en voor iedereen een echte vriend.

    

Keet Kleur

Woont met haar moeder Fleur Kleur in een vrolijk gekleurd huis. Keet houdt van kleuren en verf. Ze maakt de mooiste versieringen voor het dorp. Keet is altijd enthousiast. In haar enthousiasme knoeit ze haar kleding onder met verf.

 

Fleur Kleur

Is de moeder van Keet en is al net zo creatief als haar dochter. Ze vertelt graag allerlei verhalen. Soms zijn de verhalen echt gebeurd. Een andere keer is het een fantasie verhaal. Ook houdt ze van toneel spelen en ze naait haar eigen kleding in haar naaiatelier.

200px Fleurkleur

Bas Bos
Is de sterke boswachter. Hij woont samen met zijn vrouw Rebbel in het boswachters huisje aan de rand van het dorp. Meestal is hij in het bos te vinden. Hij weet alles over de natuur. Ook weet hij van alles over kampvuur.

 

BasBos

Rebbel

In het boswachters huisje woont ook Rebbel, de vrouw van Bas Bos. Rebbel is een boerendochter die veel kletst en alles over iedereen weet. Een geheim bewaren, vindt ze moeilijk. Ze is gek op dieren en verzorgt veel van de gewonde bosdieren die Bas mee naar huis neemt.

 

Rozemarijn

Is een gezellige en praktische vrouw. Rozemarijn houdt van bezoek en vindt het fijn als je op de boerderij langs komt. Ze is dol op bloemen, planten en koken . Ze staat altijd klaar om iedereen te helpen. Soms kan ze een beetje overbezorgd zijn.

 

Professor Plof

Woont samen met zijn vrouw Rozemarijn in de boerderij. Professor Plof bedenkt graag proefjes die hij in de kas in de tuin van de boerderij uitvoert. Professor Plof kan je helpen als je een oplossing zoekt voor een probleem. Hij ziet alleen niet altijd de gevaren in van zijn experimenten.

ProfessorPlof

Sterre Stroom

Is een stoere vrouw die houdt van kamperen en reizen. Ze woont samen met haar broer Steven op een groot schip en slaapt in een hangmat. Ze is altijd in voor een speurtocht of gave activiteit. Ze vertelt graag over haar verre reizen.

SterreStroom

Steven Stroom

Is de broer van Sterre. Steven kan een beetje bang zijn. Maar samen met iemand durft hij bijna alles. Speurtochten vindt hij erg leuk. Ook met een kompas kan hij goed overweg..Steven slaapt in een kooi met gordijntjes ervoor, zodat zijn zus geen last heeft van zijn bednachtlampje

 

Stanley Stekker

Is de technische man van Hotsjietonia. Hij is gek op cijfers, schema's en berekeningen. Overal probeert hij iets voor te maken. Stanley is een echte uitvinder. Soms is hij een beetje verlegen. Stanley is stiekem verliefd op Noa.

StanleyStekker

Noa

Woont in een gezellig huis vol kussens. Hier kan je lekker uitrusten en wegdromen. Noa heeft donker lang golvend haar en ziet er een beetje oosters uit. Ze maakt graag nieuwe vrienden. Bij haar kan je thee drinken en ondertussen praten over andere landen. Je kan er helemaal jezelf zijn.

 

 

Nieuwsgierig?
Kijk dan eens rond onder het kopje 'Lid worden' op deze website.